Sylvain Rabuel, voorzitter van Domusvi, zal deelnemen aan de Assises Nationales des EHPAD 2024 op 10 en 11 september in het Maison de la Mutualité in Parijs.

Hij nam deel aan een rondetafelgesprek getiteld 'Samenvoeging van zorg en afhankelijkheid en nieuwe regels voor het bepalen van de accommodatietarieven', samen met Jean-Benoît DUJOL, directeur-generaal van de Algemene Directie Sociale Cohesie (DGCS), Stephane Corbin, directeur-generaal van de diensten voor het departement Gironde, Didier SAPY, directeur van de FNAQPA, en Marc Bourquin, strategisch adviseur van de Franse ziekenhuisfederatie (FHF).

Sylvain Rabuel schetste de voordelen die deze fusie met zich mee zou kunnen brengen. In het bijzonder zou het mogelijk zijn om duidelijkere accommodatietarieven vast te stellen, een aanbod van diensten aan te bieden dat beter is afgestemd op de behoeften van senioren en hun families, en het werk van de betrokken professionals te vergemakkelijken.

Deze kwesties, zowel economisch als menselijk, zijn cruciaal voor de toekomst van verpleeghuizen en het welzijn van onze ouderen.

Als leider in de sector zijn we er trots op een bijdrage te leveren aan deze essentiële discussies, die ons zullen helpen onze bewoners beter te ondersteunen.